mina föräldrar

del 3 från underlandet

min mamma är snäll, för snäll, mamman har bland annat lånat ut skitamycket stålar till en människa som hon träffat på en vallhunds kurs. jag bryr mig inte om pengarna i sig men det är jobbigt att det nu känns jobbigt för min mamma. jag tror dessutom att min mamma är grundlurad, precis som jag tror att den där stackars människan hon lånat ut pengarna till är lurad, de är nämligen för att hjälpa den människans barn med massor av rättegångs kostnader i England. ja, och allt som kan tänkas gå snett med det verkar ha gjort så enligt den där människan. min mamma har blivit väldigt mager och känner sig mer eller mindre utpressad att låna ut mer och mer pengar – för att saker inte ska skita sig. nu får hon inte låna ut mer pengar.

min mamma bakar kakor till EFS i byn där hon och pappsen bor, mamman kan känna igen alla fåglar på hur de piper och kvittrar eller hur de flyger, mamman går på vattengympa och har en kelpi som är lite små lat (för att vara en kelpi)

min mamma brukar åka till Ryssland med insamlade kläder (och annat) och försöka hjälpa ryssarna till självhjälp.

min mamma är talpedagog och hon tycker att jag sluddrar när jag pratar ibland. det gör jag säkert.

när jag var liten så hade inte min mamma blivit talpedagog ännu, då var hon småskolelärare och jag hade henne i matte när jag gick i tvåan, jag kommer inte ihåg så mycket av just matten men jag kommer ihåg att jag inte fick vara med och tjuvröka för att min mamma var lärare.

min pappa har just gått i pension, pappan är bonde så det betyder egentligen inte så mycket, han jobbar nog exakt lika mycket även om jag tror att han har lite mindre djur nuförtiden. min pappa är sjukt stressad, allt ska göras exakt nu och man ska helst ha en tre meter lång lista med saker som man gruvat ihop och som då alla ska göras exakt nu. om pappan inte har sjuttitre saker på sin lista så kan pappan mycket väl hitta på låtsas saker som han bara måste göra. det kan till exempel vara att samla in några hö strån som en maskin inte fick med sig, eller några potatisar, gärna en kilometer bort så man får dryga iväg en skottkärra en bra bit från där den egentligen ska vara.

min pappa är även han sjukt snäll, annars skulle hen nog inte låtit mamman låna ut så mycket stålar. min pappa åker fem mil enkel väg varje vecka för att hälsa på sin mamma och lösa korsord med henne i ett par timmar. pappan skämmer bort mig och mina syskon genom att se till att vi försäkrar oss och att vi har bränsle i våra bilar. på ett vis känner man sig väldigt trygg, pappa kan alltid hjälpa om man skulle hamna i trubbel, men på ett annat vis så är det svårt att själv bli stor och vuxen.

min pappa brukar trimma gräskanter utanför öppna fönster (med myggnät då) på sommar söndagsmornar.

min pappa lagar saker med gaffatejp och bindslen, ibland kanske nån bit plast. (bindslen är vad man sätter fast nötdjuren med i ladugården, tänk er ett halsband av grovt tyg) han lagar allt med det.

min pappa tror att han är en mäktig uppfinnare och författare och kan sitta och klura på bokmanus och uppfinningar som till exempel sylt som man har i flaska och spritsar ur (tyvärr slog inte hans lingon ketchup innan BoB’ squeezy sylt började tillverkas).

min pappa ska va och peta i allt som han bara kan, en gång när jag och Dex skulle grilla med mitt minsta syskon så ringde pappa och berättade att middagen skulle bli uppskjuten en timme. det hade han då överhört och bestämt sig för att hen nog behövde ringa och låta oss veta att vi skulle äta senare, inte för att pappan hade någon del i de middagsplanerna.

min pappa försöker mata alla djur så att dom blir tjocka. fåglar, kaniner, marsvin, kossor, grisar, hundar alla djur han kommer åt. utom råttorna, dom står på hans lista att utrota. jag hade takråttor när jag var mindre, han kunde ändå inte hålla sig från att mata dom lite extra. min pappa tycker att jag är tjock, ibland har han tyckt att jag är för smal, det är jobbigt. man vill bara skrika: skit i det du gubbstrutt, ta du dina gubbhatben och gnäll på nått annat.

min pappa är aldrig ledig. en sommar var pappan ledig i tre hela dagar. det var rekord.

min pappa snyter sig i pappersbitar som han stoppar i fickorna, ibland tar pappan småbitar av de äckliga pappersklumparna och stoppar i öronen som hörselskydd.

min pappa är för snäll mot sina tre syskon, jag tycker att dom utnyttjar honom. pappan har köpt loss gård och skog och mark flera gånger om. hans syskon fick alla läsa vidare medan han bara fick jobba och jobba och jobba, pappan fick inte spela fotboll när han var liten. tillslut fick pappan gå på lantbruksskola men sen fick han komma hem och köpa loss gården.

innan pappan köpte loss gården hann han vara FN soldat i Israel, kriga gick tydligen bra att få göra.

min pappa lärde sig engelska som vuxen, pappan är inte så bra på det.

jag kommer ihåg att min pappa var mycket argare när jag var liten, visserligen slåss jag och mina syskon inte alls på samma vis men då, i forntiden när vi gjorde det, då blev pappan jättearg.

båda mina föräldrar är engagerade i politik.

oftast brukar dom ringa med ungefär en timmes mellanrum och ta upp samma sak. då blir jag galen.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu