tankar om tro och religion

nothing

del 9 från underlandet.

min tro är att jakten på kapital och makt kommer förgöra oss människor en dag.

skulle jag benämna mig själv som något så är det väl agnostiker.

jag skulle gärna vilja tro på reinkarnation. summan av våra upplevelser formar oss och många skulle må bra av att ha en omstarts knapp. börja om med nya grundegenskaper. nu tror jag inte på det men det skulle ha varit väldigt trevligt.

jag skulle vilja tro på spöken, andar och liknande. en gång när jag var liten såg jag en tant och ett barn som gick på vägen, de hade väldigt gammalmodiga kläder, jag hälsade men de svarade inte och när jag vände mig om så var de helt enkelt borta. jag kan absolut inte förklara det men… jag tror ändå inte på spöken, andar och liknande trots att jag har försökt.

har läst Bibeln 2 gånger, 3 om man räknar Jehovas Vittnens översättning. de deuterokanoniska böckerna en gång, alltså de av gamla testamentets apokryfer som finns på svenska. nya testamentets apokryfer 2 gånger. har läst Koranen 1 gång. studerade Bibeln med Vittnena en gång i veckan ganska länge, inte för att jag trodde på något sätt utan för att det var intressant.

jag har läst alldeles för lite av Buddistiska och Hinduistiska texter. dessutom skulle jag vilja läsa Talmud och Sunna.

är väldigt besviken att inga mormoner traskat förbi för jag skulle gärna ha ett exemplar av mormons bok.

en gång sa en new-age person att jag hade varit en ängel, jag köpte en hel hög med böcker om tron på fallna och reinkarnerade änglar, inte för att jag tror/trodde på det alls men för att det är intressant.

jag är uppvuxen med kyrkans barntimmar och aftonbön. mamman sitter i kyrkofullmäktige, inte för att man behöver vara troende för det, men det är hon ju.

svärmodern tror benhårt på spiritismen och valda delar av hela new-age cirkusen.

jag är lite avundsjuk på de som har en tro, det verkar så enkelt att kunna söka tröst och förståelse i det.

religion är riktigt koolt i teorin. men när människor försöker pracka på en den då blir det läskigt. det är så otroligt mycket skit som kommer från det. dessutom används religionen och har används otroligt mycket som motivation för krig, förtryck och otäckheter. riktigt läskigt är det även med religiösa lagar från urgamla böcker som tolkas och används idag. titta bara på vett och etikett böcker från 40 talet och hur fel de är i dagens samhälle. Talmud, Bibeln och Sunna har en hel del riktigt idiot verser.

religion

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu