rengöringsproduktreklam

bah, jag hade ju tänkt använda bilden i förra inlägget till att ondgöra mig över rengöringsmedelsreklam men det glömde jag bort.

jag irriterar mig enormt över den världsbild som rengöringsmedels reklamen ofta försöker förmedla. att den ens tillåts existera i människors hjärnor och spridas och frodas kan göra att jag försöker argumentera med tv bilden när en av de reklamerna dyker upp.

jag irriterar mig även över att jag går på skiten. på något vis känns det som att bara jag får tag på just det rengöringsmedlet så kommer mitt bo att se större, ljusare och fräschare ut.

jag VET ju att alla specialmedel för kakel, tvätt, toalett, disk, golv, fönster osv inte bara är sämre i miljösynpunkt utan även har sämre effektivitet. ändå händer det att jag köper en helt onödig och rent av farlig flaska.

det ska det bli ändring på, när vi nu flyttar ska jag lämna in skiten som miljöfarligt avfall och bara köra med bikarbonat, såpa och diskmedel.

klorinflaskan, nej, kan nog inte offra den ändå. vi är ruskigt duktiga på att spilla saker på vita kläder, att ta lite lite klorin på en tops och dutta på fläcken medan plagget är vått kan rädda det. men använder man klorinet så så räcker det ju ändå åratal.

tvätt känns som ett problem, försöker köpa fosfatfria och miljövänliga tvättmedel men oftast kostar det en slant och även om det är så kallat miljövänligt är det kanske ändå inte direkt bra för miljön dessutom säger vissa att det till och med blir sämre resultat med vissa sådana än att tvätta med bara vatten.

någon som har provat tvättnötter? jag är lite sugen men det är samma sak där, fungerar det verkligen och om det gör det är det verkligen värt ur miljösynpunkt att frakta nötter från Indien?

One response to “rengöringsproduktreklam”

  1. Petra

    Har vänner som använder tvättnötter och de är jättenöjda, tycker att det fungerar jättebra. De har dessutom småbarn.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu