skärgårdsliv och sånt

har varit med svärföräldrarna i deras skärgårdshydda i nästan 2 veckor. jag skriver hydda för när man är inne i den stugan är det litegrann som att vara ute samtidigt. vi åkte Vaxholmsbåt och passade på att gå på naturhistoriska så att Kvarken fick titta på dinosarier. Dex kunde dessutom slita sig från sitt sommarnöje som försvarsmaktens fånge och komma förbi under en helg. det var en hel del bålgetingar och mygg och Kvarken har lärt sig hur man kitllar sniglar så antennerna åker in. vi badade i havet och plockade smultron och blåbär varenda dag.

i det stora hela var det väldigt bra men jag kunde nog ha åkt hem några dagar tidigare, man blir lite nipprig av att bo så inpå svärföräldrar så länge. eller jag blir det av att på så länge så inpå mina i vilket fall.

hemma har det regnat mer eller mindre sen vi kom hem, trädgårdslandet är täckt av en grön och frodig matta av ogräs som jag börjat nagga lite i kanten på, det är massor att göra på gården men med regnandet har jag inte så bra pepp för det.

Dex sommarnöje då kanske nån undrar, ja, det är i Göteborg, 6 veckor, utbildning med Sveriges försvarsmakt. fråga mig inte vad det ska vara bra för, jag tror att det kan vara nån slags grundkurs som gör att man kan gå fler kurser och att det kanske även är nån slags förberedelse till utlandstjänst. som jag förstått det är kursen bara för helare, alltså läkarhen och sjuksköterhens (ja… jag vet.. .det ser inte bra ut).

jag kan väl inte säga att jag är så väldigt positiv till det hela men om ni nu råkar vara släkt med mig eller Dex och vill prata om det så kommer jag försvara valet att utbilda sig, annat löst pack kan förvänta sig att jag kommer gnälla ett bra tag om att Dex är borta hela sommaren och lämnar barnet och mig med renoveringhus, trädgård, ved och butterhet.

2 responses to “skärgårdsliv och sånt”

  1. GoldenTabs
  2. GoldenTabs

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu