monarkin

oftast ligger mina åsikter till vänster i politiken men inte när det gäller monarkin. jag tycker faktiskt att det är fruktansvärt koolt med monarkin.

kanske är det Fantomens fel för den vandrade vålnaden är ju en monark som fanns med under min uppväxt. kanske är det pappas mosters fel, hon var den som tog hand om mig efter skolan istället för fritids när jag var liten och hon var mycket förtjust i kungahuset. jag var helt sjukt fixerad av prinsar och prinsessor när jag var liten, varenda gubbe (och tjejgubbe) jag ritade hade krona på sig. kanske är det min fascination för historia, men i vilket fall så är monarkin något jag tycker är häftigt.

jag tycker det är värt våra skattepengar men jag har inte egentligen några bra argument varför.

för mig är dom som en häftig arkeologiskt fynd som gör att vi idag känner oss länkade med forntiden. eller som ett antikt skåp där det finns inristat under botten av en låda vem som byggt den.

har inte läst boken Den Motvillige Monarken än men jag är sugen.

jag har alltid hävdat att Kungen är häftig och jag fattar inte alls kritiken att monarkin nu borde avskaffas för att det kommit ut att han varit otrogen. det är ju en mycket gammal tradition han följt då massor av Kungar i historien varit otrogna mot sina respektive.

alla som gnäller att kungafamiljen och deras kärnfamiljs ideal inte är bra för att de cementerar samhället, då bara känner jag hur jag vill himla med ögonen, för det första så är det väl vanligare idag med skilda par än det är med gifta par så då hackar de plötsligt på en minoritet.

sen argumenterar de ju för att man ska få vara med vem man vill, då måste ju även Silvia få vara med sin otrogne hund, jag menar Kung. de kanske har värsta överenskommelsen, typ… en lista

Kungen verkar ju ha vänner som har ”unkna idéer” om vad som är kul (kvinnor som kuttersmycken vid kaffedrickning osv) men är det nån som ärligt är förvånad att rika gubbar håller på på det där viset. det är då bättre än hur vissa länspolismästare håller på.

nu har Expressen gått ut med att Kungen brutit med sina gamla polare. litar inte direkt på Expressen men att Kungen och drottningen nu tar avstånd och inte går på julfest är ganska intressant tycker jag. jag undrar hur jag själv skulle reagerat om jag blivit bjuden fester där vackra människor skulle servera/stå och se snygga ut. skulle jag tyckt det var kul jag med? hur skulle jag reagerat om någon började ta av sig kläderna och strippa? jo men det vet jag, jag tyckte det var kul. jag och Dex har faktiskt strippat tillsammans helt spontant på en fest. det var riktigt kul det med. har inte frågat alla som var på festen om de uppskattade det, var säkert nån som blev kränkt men det var i alla fall inte Kungen, för han var inte där. hur hade jag reagerat om det blivit uthängt i media? Alltså inte min egen striptease för det hade jag nog skitit i, men om tidningarna hade skrivit att jag hängde på fester som nedvärderade ett eller annat kön. jag skulle kanske slutat gå på julfest jag med.

jag har ju inte frågat Kungen vad han har för kvinnosyn men det är värre i andra länder, kolla till exempel på Italien och Berlusconi, jag vill hävda att den gubben har bra mycket unknare kvinnosyn än Kungen och den gubben styr faktiskt det landet på riktigt.

jag har alltid hävdat att Kungen är kool och det håller jag fast vid. jag gillar vad hen gör för djur och natur här i Sverige, att hen kört för fort, att Kungen säger fel stad i sina tal, att hen har dyslexi, att Kungen tjuvröker och att hen ibland druckit för mycket och sagt dumma saker. vet inte alls om det är sant men en fotograf jag jobbade med en gång sa att Kungen hade blivit kalas packad och ylat ”Vem vill knulla ett Majestät.” hysteriskt roligt, hen verkar vara så mänsklig, full med fel och brister.

Silvia har det nog inte så lätt och då menar jag inte i sitt förhållande utan att hela svenska folket snackar om hur hon ser ut hela tiden, det spekuleras om operationer hit och dit och allmänheten tycker att de har rätt att göra det.

jag tycker att Silvia är kool hon med. hen verkar vara väldigt bestämd och det tycker jag är bra. enligt Aftonbladet kallas hen ”järnladyn” men när hen pratar om sig själv säger hen Drottningen. hen verkar göra sig själv mer privat än Kungen så det finns helt enkelt mindre historier om drottningen. Ab säger att hon tycker att skvallerpressen bara försöker tjäna pengar på hennes familj och kanske är det därför hon håller sig från rampljuset.

jag gillar verkligen Drottningens stolta nacke, hen verkar inte böja sig för nån och jag tror att om hen och Kungen inte hade nån slags överenskommelse så fick Kungen sina fiskar varma när otroheten kom fram.

Drottningen pratar sex språk + teckenspråk och har grundat World Childhood Foundation som finns i fjorton länder, och arbetar för att hjälpa utsatta barn. man ägnar särskilt intresse åt flickor i svåra situationer och fokuserar på gatubarn, barn på institutioner, sexuellt utnyttjade barn och unga mammor. det är ju koolt om nått.

barnen är mindre tuffa, det var kanske inte helt oväntat att de skulle hamna i brats kretsar men brats kulturen är bara sååååå löjlig.

Madde, jag fattar bara inte varför hen ville va med den där tönten Jonas. Jonas var inte ett dugg i hennes liga, springa omkring med fejkat namn och ligga runt. men hon får göra som hon vill, både med tönten och sin rökning, väldigt tjat om det hela tiden, ingen annan svensk som jag kan komma på blir så himla trackad för sin rökning, skitlöjligt.

Lippi, jag har inte egentligen nån åsikt om prinsen, han verkar lite menlös.

Vickan, stackars människa, det känns som hon försöker vara så otroligt präktig hela tiden men det är kanske inte så konstigt. tänkte först skriva något om att det var modigt att hen stod på sig när det gäller kärleken men när jag tänker en andra gång så tänker jag att hen kanske borde tänkt mindre på vad pappa Kungen och folket tänkte från första början.

jag tycker kungafamiljen borde försöka hålla ännu mer på gamla traditioner till exempel sinnessjukdom och supa ner björnar och släpa upp dem i kyrktorn.

jag tror att det kan bara bli bättre, hade Gustav V levt idag så hade han säkert kommit ut som homosexuell eller åtminstone bisexuell. eller kanske till och med rökare, hujeda mig.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu