Kvarkbilder utvecklar, ibland gör tv det med.


här har vi Kvarken i egen hög person med sina minions. eller, egentligen är det min vän A’s 9 hundvalpar. hens hund rymde en dag och så fick hen 10 hundar. alla är tack och lov sålda nu.

jag var ruskigt engagerad i Lunarstorm för en bunt år sedan, typ 10 eller så, fick nog av communities för ett bra tag framåt. men så kom Kvarken och jag bara dog av avundsjuka att Dex kunde visa våra vänner Kvarkbilder hur lätt som helst. så jag föll till föga och skaffade ansiktsbok.

kit pommfritte vad jag hade gått miste om saker. jo visst hade Dex informerat om fester och sociala tillställningar av andra slag men det är ju skillnad att själv bli inbjuden till något än att få andrahands info av sin partner. dessutom har vi ju inte BARA samma vänner.

nu tänker skrattar vissa av er elakt för er själva medan andra sitter och funderar om jag stavade fel nu igen. ja jag skrev KIT. vaddå kitt. fönster kitt?

jo.. vi satt och tittade på ett avsnitt av Värsta Språket och så kommer en sekvens då de skriver shit pommfritte, jag tror att det handlade om slanguttryck. mopsigt sätter jag mig upp i soffan och proklamerar argt: ”Men varför använder de det engelska ordet och inte det svenska ordet kit, handlar det inte om det svenska språket?!!” jag väntar mig naturligtvis verbala ryggdunkar och hållmed men istället blir det helt tyst. sen märker jag att alla tittar på mig lite konstigt och Dex frågar lite försiktigt vad jag menar. ”Det svenska ordet kit, K-I-T, ja men ni vet, K-I-T.”

ja det visar sig ju att här har jag gått i hela mitt liv (eller i vilket fall från 1978 till 2002-2003 nån gång) och aldrig uppfattat att människor omkring mig använde ordet shit, så indoktrinerad var hjärnan på att det fanns ett lite lagom hemskt kraftuttryck som stavades .. k-i-t. ungefär som jämarns eller attsingens.

såhär fin lista fick jag då av en dåvarande polare som oxå börjar på A.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu