Cirkeln

Frida från photosandbooks.blogg.se

har läst Cirkeln. man flög genom sidorna ganska snabbt. jag gillade upplägget att man inte fick veta allt om alla karaktärer utan att boken fokuserade mer på några och att de inte heller kändes säkra, att de faktiskt kunde dö.

det jag störde mig på var lack of research. hur svårt är det att kolla upp hur det funkar när ambulansen hämtar någon, eller hur djur reagerar när det brinner i en ladugård. hela bonddotter biten hade jag svårt för, det var så mycket som kändes overkligt.

det är mycket lättare att ”tro” på magiska förmågor och liknande om ”verkligheten” känns trovärdig.

nåväl, boken i sin helhet tyckte jag om, och karaktärerna tillåts vara väldigt trovärdiga och sårbara och trasiga så som faktiskt många tonåringar är.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu