denna vecka


del 13 från underlandet.

hade så när glömt bort den där blogghappeningen som jag började med. kanske dags att ta tag i det medan skrivarlusten är igång.

först måste jag bara berätta att vi har börjat ha matlag vilket innebär att på söndagar äter vi hos mina föräldrar. måndagar hemma hos oss, fredagar hos tvåan (syskon nr 2) och en gång varannan vecka sisådär hos ettan (syskon nr 1).

söndag: kanadagås jakt utan lycka. försök till röjning av huset. Dex föräldrar, moster + respektive på besök, Dex lagade mat. mandelpotatis, älgfärsbiffar med grönpeppar och kantarellsås, stekt lök, grönsallad och morötter till och min mormors rönnbärs gele. det var gott.

måndag: jobbade först på mitt vikariat jobb. Dex var med den lilla på inskolning till förskolan. vi hade matlags dag och bjöd på pasta och köttfärssås med taco smak/känsla.

tisdag: jobb, hem, potatisbullar. iväg på skördemarknad och skolskoj som vi ordnat på skolan för ungarna och deras föräldrar. det såldes fika, mjukkaka och skörden från skolträdgården.

scouterna, skytteföreningen, diverse lekar, brandkåren, klappvänliga djur (får och kalv), tipsrunda, hoppborg och förmodligen nått mer som jag inte kommer ihåg just nu.

jag tog med mig den lilla till evenemanget tanken var att mormorn skulle hålla reda på henne medan jag hjälpte till med försäljning men det behövdes inte för femteklassarna fixade biffen. vi hade väldigt tur, regnet hade uppehåll precis under kvällen.

onsdag: började sent så jag lämnade den lilla på inskolningen, direkt fötterna tog i golvet så sprang skrutten in och började vilt att leka, hade inte ens tid att vinka åt sin förälder.

på onsdagar har jag min planeringstid och jag hade bokat in ett tandläkarbesök då, inga hål men två gamla lagningar som behöver åtgärdas i framtiden.

jag hade gjort värsta missen dock, på skolan skulle jag egentligen varit på klasskonferens om en av de klasser jag har. då tar man upp och går igenom de elever som man kanske är lite orolig för inte kommer nå målen.

hemmavid var rörmokaren och fixade rör och avlopp i det övre badrummet (just nu saknar vi förövrigt helt dusch). köpte höstjacka och stövlar åt den lilla, jackan var vid provning för stor.

det finns ett ungt par som Dex och jag pratade en hel del med på cykelfesten har även dom en liten bäbis. deras är mindre än vår men har mer hår. finns förstås fler unga par med bäbisar men dessa har funderat länge på höns. av en händelse hade ettans jobb höns över.

våra kompisar ville gärna rädda dom från att bli nackade men skulle till fjällen. det innebar att jag hade varit hönsvakt en vecka.

på onsdagskvällen kom dom och hämtade hönsen som fått bo i det gamla stallet på tvåans gård under veckan. skickade även med en av tvåans tuppar.

torsdag: jobb. fullt upp hela dagen. har träningsskolan på morgonen och det är väldigt kul men svårt också, de ligger alla på så olika nivå i träslöjden men det är väl inte specifikt för bara det ämnet.

snickaren hemmavid, nu fick vi till ett nytt golv i badrummet uppe. bytte jackan. den lilla hade gått in stövlarna under dagen på förskolan, gjort en jättevurpa och skrapat upp hela näsan på asfalten. ett rejält skrubbsår mitt på nosen. kände mig ganska vissen på kvällen, förkylning på g.

fredag: hade det inte varit sista dagen på det där vikariatet så hade jag stannat hemma sjuk. mådde som en röv. kunde knappt få i mig en tugga lunch. ungarna verkade inte märka nått dock.

blir ju lite rörd när de tjurar för att det är sista gången man ska ha dom. en av treorna blev även väldigt förvånad när jag berättade att jag hade en 1 åring hemma. tyckte att jag såg alldeles för ung ut för att ha barn. jag såg tydligen ut som jag var 17.

svängde förbi bolaget på vägen hem och där tyckte de tydligen inte att jag såg ut som 17 för jag behövde då inte visa legitimation.

nämnde inte för min elev att tonårs graviditeter inte är helt ovanligt i den kommunen.

tacksam åt jag supergod köttfärssoppa hos tvåan och sen stupade jag i säng.

lördag: Dex jagade älgar och jag och den lilla klätterapan städade och tvättade. det var inte kul med min förkylning. fick ta kallsvettnings pauser.

den här blogghappeningen.. jag antar att med rubriken ”denna vecka” så skulle man kunnat fundera ut något intressantare att skriva om än.. just denna vecka men det är många av rubrikerna som faktiskt är riktigt tråkiga.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu