machete

Machete

OBS. Spoilervarning

regi: Robert Rodriguez och Ethan Maniquis 2010

det tog mig tre dagar att pressa mig igenom filmen, det var lixom inte nog kul för att se den i ett stycke. filmen ska vara en hyllning till 70talets blaxploitation filmer fast med mexikaner då. just den biten verkar Robert Rodriguez och Ethan Maniquis mest fokusera på just i början, då känns det väldigt 70, kameravinklar, naken brud, färgsättning, you name it.

den nakna bruden åmar sig lite och visar sig vara något av en fälla för hon är ju precis som alla andra i det där huset på ondingarnas lag. (big suprise där, inte) det jag faktiskt blev glatt förvånad över är att Steven Segals karaktär som är den store ondingen har en asiatisk tjej thug. hon mördar förövrigt den nakna bruden för skojs skull.

den stora ondingen dödar machetes fru lite hastigt och lustigt inför machete och så har vi inledningen klar.

efter förtexterna så verkar de skaffat en annan fotograf, eller kanske försöker de visa att i amerika så är färgerna finare och fotot likaså.

alltså jag vet inte, känns som jag inte är nog insatt i immigrations problemet nog för att veta om det här är en film som faktiskt har nått att säga eller inte.

fan vad jag tycker synd om Lindsay Lohan, hon spelar alltså en knark sugen bortskämd slyna som blir räddad av elaka knarklangare av sin pappa (som tydligen biktar sig om att han är kåt på henne ibland) och gör home pornos tillsammans med sin mamma och deras hyrda hjälp, typ pool skötare och trägårds mästare. sen när hon sexat med machete och sprungit runt naken rätt länge hittar hon en nunnedräkt och på något magiskt sätt hittar hon till slutstriden och får skjuta på killen som dödat hennes pappa. exakt alla som orkat hålla reda på allt Lohan drama tänker ju automagiskt att hon mer eller mindre spelar sig själv. utan vapen förstås. stackars henne.

filmen är full av A skådisar, och när jag säger full så är det exakt så, det är på något vis för många karaktärer. det känns som Rodriguez och Maniquis frågade alla mexikaner de någonsin träffat och sen skrev in mer karaktärer när de väl tackade ja.

filmen klarar faktiskt bechdel testet. personligen skulle jag gärna haft några fler nakna killar för att väga upp mot de nakna tjejerna, fast Machete strippar faktiskt för att ha sex. frågan är varför alla snygga brudar vill ha sex med Machete hela tiden.

den får en svag tvåa i betyg

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu