gräset jobbet pären och sak-letaren jag

klippte gräsmattan för första gången i år igår. det kändes riktigt bra. sommaren kanske äntligen är på väg.

det har varit rätt mycket på sistone. mycket med hus och trädgård, mycket på jobbet, mycket om jobb överhuvudtaget. har just fått 20% mer tid på en friskola i grannkomunen och det ser jag fram emot. eller ja, alltså om det nu blir så för det är ett annat jobb ute som jag skulle vilja ha. väldigt mycket. sen är ju faktiskt jobbet som jag redan har egentligen mitt drömjobb, alltså trä och metall slöjds lärare i en fantastiskt fin träslöjdslokal (alltså själva salen, högt i tak och ljus), men jag känner mig lite i osynk, som om jag var i fel tid, eller på fel plats eller på rätt plats vid nån annan tid eller har för lite tid och för mycket jobb eller.. det är lite svårt att förklara. speciellt om jag ska hålla mig från att gnälla.

mitt trägårdsland har börjat ta lite form, har inte hunnit sätta så mycket än, men det är plogat, harvat, harvat igen och potatis fåror har dragits upp. jag har satt två rader och på de två raderna har jag hittat en pinne till en strängare, en länk till en tjock kedja, en bit av en kratta eller möjligtvis till någon slags större harv, en bit som definitivt har suttit på en harv.

det finns ganska spännande saker i jorden på vår tomt, jag har bland mycket annat hittat en termos, två nycklar, tusen spikar, en slipsten, en leksaksbil, en glaspärla med ett öga på, några ben, hydralikslangar, ett rostigt spadblad, brända och blekta bitar av pantburkar, ett litet ställ av metall med tillhörande glasflaskor för soja (flaskorna var trasiga), några tändstift, några säkringar en säkringsdosa, tre metall hinkar, patronhylsor, väldigt mycket glas, ståltråd, nät av ståltråd, bildelar. jag har en stor hög nu på tomten som jag måste orka köra till återvinningen nån dag.

appropå att hitta saker, jag hjälpte byns idrottsförening att städa vägkanterna en kväll och mitt bästa fynd var en seiko klocka som visserligen gick vintertid men tickade på bra.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu