schlager och ettikett

åt middag hos svärföräldrarna som hade tv’n på och såg en av sketcherna där en av kvällens deltagare fick lära sig spruta champagne. sen under kvällens tittande på kvällstidningarnas hemsidor råkade jag titta på några bilder från kvällens schlager efterfest. där sprutades det rejält.

jag citerar Magdalena Ribbing

Att låta champagne spruta över omgivningen som en gest av segerlycka är en nutida men inte desto mindre trist företeelse. Det är inte bara dumt utan också respektlöst, champagnen är resultatet av en lång hantverksmässig process. Champagne ska inte hällas ut, den ska drickas.

Så visst är det egendomligt att så många vill låta sin småbarnsförtjusning i vätskeslaskande-sprutande komma till offentligt uttryck. För mig är det enbart omoget. Och dålig stil.

jag hoppas verkligen alla champagne missbrukare fick torka upp det själva.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu