toppen koppen

jag och eller min partner använder menskopp.

fantastisk pryl som sparar pengar och är otroligt mycket miljövänligare än alternativen.

när jag först hörde talas om menskoppen var jag tveksam, det kändes inte som att en kopp där mensen ligger samlad känns så kul att använda flera gånger om. men nu när jag tänkt lite längre så inser jag att en binda eller tampong är betydligt mindre hygienisk eftersom det på dem skapas en utmärkt grogrund för bakterier, mensen i menskoppen luktar inte alls så som till exempel en använd binda kan göra. hur äckligt är det egentligen att göra rent och använda samma tandborste flera gånger? samma mattallrik, kaffekopp, hårborste..

de som jag har pratat med som använder sagda kopp säger även att deras slemhinnor mår mycket bättre och att det är betydligt mindre risk för svampinfektioner. nu har jag inte pratat med exakt hela världen om det för mens verkar fortfarande vara tabu.

det finns ju andra uppfinningar när det gäller just mens som kan vara intressanta. PMS-armband som då enligt uppfinnaren kan hjälpa par att kommunicera lite bättre genom att varna om någon har PMS (eller har lite feber, eftersom armbandet reagerar på kroppstemperaturen).

det skulle säkert gå att kombinera med de röda armband vissa norska arbetare skulle ha på sig när de hade mens.

just det här med kommunikation var ju en rolig tanke, det imaginära paret kan alltså då inte prata om mens eller PMS men skulle då tycka det var bra om man genom ett sådant här armband kan se detta utan att behöva prata.

kanske går det även kombinera in det här med den där urbana legenden om gummi armbanden, så kallade jelly bracelets och de sexuella tjänster som skulle utföras om man lyckades slita sönder ett?

själv har jag väldiga problem att komma ihåg att ta med mig en egen kaffemugg till jobbet, kanske ska ta menskoppen istället?

One response to “toppen koppen”

  1. Jonna

    Menskopp rocks!

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu