lyssna är guld..

Kirra Jamison

jag är lite efter med sommarpratarna, tänkte bara ta upp några tankar hittills. Ulf Brunnberg blev jag riktigt besviken på. när vi bodde i staan så brukade vi nästan varje vecka äta middag hos svärföräldrarna och de följde Stjärnorna på Slottet. där tyckte jag att Brunnberg kändes så sympatisk. nu har jag ändrat åsikt.

babbel om att Sverige en gång i tiden höll på att bli ett nytt Sovjetunionen och hur dåligt det var sedan direkt, som jag förstår det kritik av kapitalismen i USA. han säger att han inte vill tala om sig själv, kritiserar de som gör, kallar dem självgoda och ifrågasätter att de har politiska (eller andra) åsikter som de vill dela med andra. sen gör han precis det. klämmer ur sig kritik av skatterna på bensin och skatterna överhuvudtaget. han raljerar över miljöivrare som vill använda mindre fossila bränslen och fusion. sen fattar jag inte varför han flera gånger säger att han inte gillar folk som pratar om sig själv för det gör han ju, hur mycket som helst. han hoppar mellan åsikter och tankar, möten och händelser.

bland annat:

Brunnberg vill ha en tv kanal för män, innehållet ska vara boxning, kampsport, motorsport,vetenskap, historia, racing av olika slag. det han tycker absolut inte ska ingå är samlevnad, recept och inredning. det ska vara lite reklam, 6 minuter per timme max, men då säger han att man kan sälja den mycket dyrare för då skulle det ju ständigt vara primetime.

han tycker det är dåligt att poliser kontrollerar fartbegränsningar och att det nu är en rattfyllegräns på sjön. att friheten och glädjen då är borta.

jag blev rätt irriterad när jag lyssnade på Brunnberg.

Torgny Lindgrens minnen är mycket intressantare än sommar programmet om kompositörer.

jag hade för höga förväntningar på Freddie Wadling. fattade inte skämten, hörde knappt vad han sa.

Carl Bildt hade en intressant tanke om mobiltelefoner och hur de mobila bredbanden förändrar liven för många i utvecklingsländerna och ger dem nya möjligheter. rent av förändrar bnp i dessa länder.

Anna Kåver pratar en del om den nya informationsteknologin, att hon inte finns där ute på internet med någon blogg, på twitter eller på facebook för att hon när hon jobbade med ungdomar såg hur destruktivitet kunde härja där. hon säger att hon gärna läser bloggar och så… jag förstår inte riktigt, borde ju vara bättre att faktiskt vara där, där det finns destruktiva krafter och motverka dom. lite som föräldrar på stan tänker jag.

tyckte om att lyssna på Sara Stridsberg och Fredrik Gertten.

Gertten säger att en journalists uppdrag är att leta fel, sprickor i maktens fasad. han pratar bland annat om Martin Schibbye och Johan Persson, de två journalister som just nu sitter fängslade i Etiopien. om hur han själv rapporterade från Sydafrika när apartheid var lagstadgad. jag tänker på tidningen News of the World där man lade ned stor möda och mycket pengar på avlyssning, spionage, mutor och allsköns underrättelseverksamhet. hur vissa lagbrott är okej och vissa inte är det.

bananer, barnen som lever bredvid bananplantagerna och hur de tar skada. att marken i Nicaragua kommer vara förgiftad 200 år framåt, om nu inte det sprutas mer förstås, för då kommer det ju vara kvar längre. att regnskogen skövlas för bananernas skull. Chiquita bananer och Rainforest alliance märkningen som har väldigt låga krav och inga krav alls på giftfrihet. pengarnas makt. hur mäktiga och ofantligt rika banan företag (Dole) stämmer dokumentärfilmare och klämmer åt de små. tänker att jag måste bli bättre på att bara köpa fairtrade och krav bananer.

Stridsberg läste ett utdrag ur boken om Beckomberga, mentalsjukhuset där hennes far en gång var inlagd. jag var lite trött när jag lyssnade och det kändes lite som John Ajvide Lindqvist, nu är det ju ingen skräckis alls, men det var lite den känslan jag fick.

ja det är det jag har just nu, nu ska jag lyssna på Babben.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu