Hufvudstaden

vi hade hur roligt som helst. på fredagen hängde vi hos Dex syskon A som bor i en ateljé på Långholmen. vi lyssnade på musik pratade strunt och drack vin i glasburkar. jag klippte även A’s hår. det blev inte så bra, vi hade druckit en hel del vin från de där glasburkarna och hade en slö kökssax och ingen kam.

lördagen började med att vi åkte ut till A´s jobb. en fotostudio nära fryshuset. det togs lite storformats bilder.

lunch på ett trevligt café med A, T och M. lite shopping och sen gick vi på medeltids pub i gamla stan. egentligen ville vi gå på E-types vikingapub men det var väldigt stängt.

vi hade fixat rum på det absolut närmsta hotellet till München bryggeriet där Sisters of Mercy sen på söndagen skulle spela. det var en av hotell båtarna på södra mälarstrand. Loginn hotel. det hade blivit krångel med bokningen vilket innebar att jag och Dex blev uppgraderade till familjehytten. mycket uppskattat.

efter besöket på Skätte Tunnan så åkte vi tillbaka till vårt hotell, drack lite vin och gjorde oss i ordning för en utekväll. middag och drinkar på Koh Phangan. jag har nog aldrig varit på ett kitchigare ställe. det kändes lite som att kliva in i ett nöjesfält när man gick på toa. jag tyckte väldigt bra om min mat och drinkarna var det inget större fel på. man kan säga att jag blev lite salongsberusad. vår vän K som ganska just flyttat från Umeå kom och gjorde oss sällskap.

sedan drog vi tillbaka till gamla stan och till hårdrockshaket Medusa. mest för att några i sällskapet var sugna på poledans och det finns två stänger där. det var roligt.

efterfest hemma hos ME och sambon A. jag hade vid det laget snöat in på hur fin jag tycker tunnelbanan är och vägrade åka taxi därifrån, det är väl det enda som var negativt med den kvällen för jag bjöd bort nästan alla mina pez godisar på tunnelbanan och försökte berätta för den stackars människan som vi gick samtidigt från festen med min teori om alla bortglömda lik i olika alternativa boenden i Stockholm stad.

på söndagen blev det lite mer shopping och den ursprungliga planen var att vi skulle hinna med två museer. vi insåg vår begränsning under strövtågen runt alla utställningar på naturhistoriska. det räckte bra med ett stort.

den ursprungliga planen inkluderade även mat på restaurang. det hanns inte med utan vi köpte med oss lite att tugga på från hemköp. först gick det ganska trögt att dricka vin till maten men desto fler som dök upp på vår förfest desto bättre gick det. M´s fina kompisar C, S och M kom och lekte med oss.

det var lång kö när vi kom till bryggeriet men det gick superfort att komma in. jag var imponerad. träffade resten av våra vänner som var där och hör och häpna de stod och pratade med gitarristen i Sisters. det var roligt att säga hej till Ben Christo även om jag tyckte de bilder jag sett på honom var flashigare än i verkligheten och min stora plan för kvällen var att ragga på trummisen Doktor Avalanche. jag är så otroligt glad att jag höll mig från att babbla med Christo om deras trummaskin.

jag gillade förbandet dom var fina, jag gillade lokalen och jag gillade hela kvällen. förutom att faktiskt se på spelningen så hoppade jag runt och petade på folk och sa åt dom på skarpen. tidigare under dagen hade vi konstaterat att det inte var okej att gå på spelning och ha bandets tröja på sig. det vidarebefordrade jag glatt. till ganska många tror jag.

vi hade en egen efterfest på rummet istället för den rekommenderade klubben, det var nog lika så bra för jag var kanske en av de mest salongsberusade på festen.

tidigt upp på måndagen och mot flyget, kände mig ganska sliten när vi väl var kommit oss hem. lite läskigt att köra från stan till bushen. önskar att alla bilar hade alkolås för då skulle man ju veta om det var okej att köra eller ej.

bäbisen hade lärt sig att gå baklänges hos sin mormor, ganska opraktiskt när det finns bord i världen.

2 responses to “Hufvudstaden”

  1. groddjuret

    The Deer Tracks. dom var väldigt fina. elektro typ.

  2. Sara

    Det låter ju hur bra som helst. Vad var det för förband?

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu