blommigt är det nya rosa

vi fick 5 enorma pappers kassar med barnkläder från en av Dex kollegor. måste varit kläder och skor för tusentals kronor. jag blev helt matt, ja och tacksam förstås. men jag kan bara inte fatta hur en, eller flera barn för den delen kan ha haft så mycket kläder, det känns som vi aldrig kommer behöva tvätta igen.

mycket var väldigt rosa och har lustiga sömmar i ärmarna för att skapa rysh och pysh. har lämnat en påse till secondhand för jag tror inte att jag skulle klä vår unge i vissa saker som vi fick. mest för att de inte kändes lekvänliga men faktiskt även för färg och tryck. jag har inget emot rosa i sig men det är ändå inte en färg som jag vill att barnet ska domineras av.

YouTube Preview Image

i somras hade bäbisen en orange mössa och en röd och vit tunika med något storblommigt mönster och röda byxor och den stod och dansade till Cat Rapes Dog. flera som jag visat videon för har kommenterat att det var väldigt mycket rosa.

hur mycket rosa kan man egentligen klä en unge i som blir anklagad för att ha rosa på sig när den inte har ett enda plagg som faktiskt är rosa?

kolla även in vår vackra altan, komplett med tomma ölburkar och bäbisgrind byggd av en hängmatta.

One response to “blommigt är det nya rosa”

  1. Kai R.

    När en av våra vänner hade barn fick hon en massa barnkläder i present från sin familj i rosa och ”jätteflickig”, medans hon gillar mest mörkblått och helst ville klä barnet i färger och sorter av kläder hon tyckte om (innan barnet skulle börja ha egna åsikter om det ;P ).
    Min egen mor klädde mig i mystiska randiga kombinationer i alla möjliga färger som hon själv hade gjort på en stickmaskin till jag var ungefär 6 år gammal… som barn hade jag blandade känslor om det, men i efterhand är jag väldigt glad att jag slapp det könskodade vansinnet, trots att tröjorna med traktor på vanligtvis är åtminstone mer barn- och därmed lekvänliga än de ryshiga klänningarna.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu