jag blir allergisk!

aftonbladet har haft ett gäng debattartiklar om kvinnors klädsel. kvinnor ska klä sig si och kvinnor ska klä sig så, kvinnor ska klä sig yppigt och vuxet och med former, kvinnan ska vara en dam.

det påstås att kvinnor vill känna sig som kvinnor och att alla jämställda kvinnor döljer sin kvinnlighet och klär sig som män.

Elise Claeson säger:

Intuitivt känner kvinnor att de ­genom att framhäva sin kvinnlighet inte förlorar, utan ökar sin makt. De anar att de genom att vårda sitt ­yttre vårdar ett kapital, som naturen har gett dem.

Den mäktiga, välklädda och sexiga kontorschefen Joan i Mad Men bär aldrig byxor och kavaj. Genom att framhäva sina kurvor i åtsittande klänningar vårdar hon sitt erotiska kapital, som är en ­viktig del i hennes kvinnomakt.

jag tror jag blir allergisk av idiotin. intuitivt… urk. inte är det något intuitivt över det hela, däremot blir kvinnor påverkade av allt från Disney filmer, musikvideos, tv serier och reklam att bete sig och se försöka se ut och klä sig på ett specifikt sätt.

läste en väldigt bra kommentar (första) av Lisa:

Mad Men, .. handlar om just hur könsrollerna förstörde livet för både kvinnor och män. Joan använder ju inte sitt erotiska kapital för att hon VILL, utan för att det är det enda kapital hon som kvinna har i den världen.

jag tycker det är så himla dåligt att det ska ältas och blötas hur en riktigt kvinna ska vara, se ut, klä sig, agera.

en riktig kvinna tycker jag ska få klä sig precis som hen vill. jag tycker precis samma sak när det gäller männen. pojkar och män ska få klä sig i rosa om de vill, de ska få ha nagellack och kajal utan att behöva oroa sig för att bli knivhuggna.

i min drömvärld tittar ingen snett på någon annan bara för att en person har på sig en viss sorts kläder: jeans, tyllklänning, nätstrumpor, slokhatt, sjömanskostym, tofflor, lackkorsett, mo-mo, jacka med nitar, träningsoverall, gimp skor, burka, kostym, mus-i-kant kjol, flanellskjorta, kycklingdräkt.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu