lego für alle

mona lego

på Ab 2010-12-21 debatteras det om Lego

det första debattinläggets författare tycker att Lego borde könskvoteras och det andra säger något i stil med att Lego halkat ned i könsträsk diket.

jag håller väl inte riktigt med om att man borde könskvotera Lego, tema Legot som till exemper Star Wars är ju lite svårt att könskvotera. men jag skulle inte ha något emot en legogubbe eller en legotjejgubbe här och där i mindre könstypiska situationer.

däremot tycker jag att Lego ska sluta sälja färdiga moduler (hus, båtar, borgar, campingvagnar) eller, det jag tycker är nog att folk ska sluta köpa färdiga moduler. jag kommer ihåg när jag var liten, jag och mitt yngre syskon som byggde lego borgar, det var mäktigt. desto äldre vi blev desto mer färdiga väggbitar fick borgarna. inte populärt.

Belville, Legos tjejsatsning är horribelt, inte nog med att man inte får bygga någonting, dessutom passar inte Belville Legot ihop med allt annat Lego, (tjej)gubbarna har inte ens samma storlek.

angående ämnet så läste jag ett blogg inlägg från Cornucopia. ganska intressant, Cornucopia berättar att om man kontaktar lego så skickar de gärna en hög med hår och huvuden så man kan göra sina egna tjejgubbar. det gillar jag.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu