självrunkande gatstenskastande tjejgubbe

pressbild Återfödelsen

bild: Återfödelsen, pressbild

för många år sedan så var min kompis H på rollspels konvent. jag tror nog att H stötte på en av de dummaste spelledare jag någonsin hört talas om.

jag har skrivit lite om vad rollspel är här om nån undrar.

jag kommer inte ihåg vilket spelsystem det rörde sig om men de spelade någon form av nutids epos.

spelledaren som i min hjärna hade en väldigt nasal röst motarbetade spelgruppen under hela spelpasset, inget de tog sig för var tydligen bra.

när så H säger att hens karaktär tar upp en gatsten och kastar den mot framrutan på en närstående polisbil så säger spelledaren med sin nasala röst: ”Det kan du inte.”

jaha, varför inte det då?

”Har du färdigheten byta karaktär eller? Du är ju tjej.”

jag kan tänka mig rätt många tjejer som skulle vilja kasta en gatsten i huvudet på den spelledaren.

efter den händelsen så är jag väldigt noga med att peka ut om min karaktär är en tjejgubbe eller inte. alltså inte när jag spelar dom men när jag pratar om dom, det är som en hyllning till de som orkade sitta kvar hela spelpasset med den där idioten till spelledare. fast mina tjejgubbar kan banne mig kasta gatsten om de skulle vilja.

H som heter Hugo Lilja är numera regissör. Har nyss vunnit priset Best Foreign Language Period Piece på Hollywoods International Student Film Festival detta för filmen Altona som Robert Styrbjörn skrivit manus på.

efter Göteborgs Filmfestival där Altona gick kunde man läsa på internet: ”Mer självrunkande regissör får man leta efter.”

jag tror att efter den initiala chocken Hugo fick av att läsa det så känner Hugo sig nog lite nöjd av den kommentaren. det är ta mig tusan inte alla som får en sån bra historia serverad på ett fat.

Hugo har även vunnit ett stipendium på 500.000 kronor för filmen Återfödelsen vid Stockholms Filmfestival.

håll utkik efter den när den går på svt nästa år.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu