Växtvärk och retroaktiv abort

null

det är svårt att veta var man ska börja. både inne och ute. hittills har vi ute klippt gräsmattan, krattat lite, sporadiskt petat i en rabatt, grävt upp en trädrot, klippt lite döda grenar, flyttat runt några kottar, skurat och oljat altanen, bränt upp lite skräp, samlat lite skräp i burkar, slitit upp några små björkar och brännässlor, ätit en och annan rabarber stjälk, kapat lite ved av stockar som låg och skräpade.

vi går som mest och småpetar. det händer inte så mycket stora saker än, jag vet inte riktigt på vilket ställe man skulle börja men någon stor grej heller. kapa ner några av träden som vi tänkt kanske, men då blir ju andra saker som borde göras lidande för att vi är upptagna med att ta hand om alla dessa träd.

så nu en helt orelaterad grej. Underbara Clara har skrivit ett inlägg om när foster blir barn, det har ju varit väldigt mycket prat om det på sista tiden, eller, runt omkring det i vilket fall. Clara säger väl varken bu eller bä i frågan, bara att det är en komplicerad fråga när det bara skiljer några dagar mellan att man får (med socialstyrelsens speciella tillstånd)abortera sitt foster eller att man får sätta in resurser på att rädda ett förtidigt fött barn.

jag skrev i kommentarerna att jag efterlyste fler att diskutera frågan retroaktiv abort med. det är ju även det en komplicerad fråga men enligt mig finns det människor som faktiskt inte förtjänar att parasitera samhället längre, jag pratar inte om föräldrars rätt att terminera sina barn upp till mogen ålder utan om samhällets.

nu är det väl så att jag inte tror att det skulle fungera i praktiken men hur ska man hantera de människor som år efter år bara går in för att sabotera för andra, kanske till och med skada andra och sko sig själva. fiffel och bågare som år efter år går på och aldrig någonsin vill ändra sig.

döden är nog ändå rätt strängt straff för att vara en oduglig parasit. men om man ändå vill bli av med dessa? Frankrike deporterade ju ungefär 80 000 fångar till Devil’s Island och UK var ju även dom duktiga på det där, först till Amerika och sen till Australien. kanske det kan vara något? har inte vi nån ö eller kontinent över som skulle kunna vara lämplig?

nu är det väl även svårt att lita på att ett samhälle kan vara fullständigt rättrådigt, skulle vara läskigt att vara regimkritiker med ett sådant system. var väl ganska mycket politiska fångar som fick åka iväg när det begav sig.

nä inget system är nog perfekt, vare sig det gäller abort eller straffångar.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu