Kony 2012

YouTube Preview Image

tycker det är helt fantastiskt att internet fenomen inte bara är videos på nysande pandor och människor som trillar. den senaste stora grejen är en dokumentär/kampanjfilm som ivrar för att USA ska gå in i Uganda och rensa bort ledaren Joseph Kony i rebell rörelsen Lord’s Resistance Army.

filmen är väldigt bra gjord, snygg, känslomässig och hela grejen. organisationen som står bakom filmen heter Invisible Children, jag vet inte så mycket om dom, kritiska röster har höjt för att deras budget går mer till anställda än till Uganda men som jag ser det så har medierna och människorna runt om i världen skitit ganska hårt i de 30.000 barn som kidnappats för att bli barnsoldater eller tvångsgifta/sexleksaker hittills. om detta internetfenomen kan ändra på detta och människor runt om världen börjar bry sig om kidnappningarna och vad LRA har gjort både i Uganda, Kongo och Sudan så har organisationen bakom filmen gjort en bra sak.

om sen USA och deras arme är lösningen är en annan sak.

se filmen, du kanske lär dig något om LRA genom den och du får ta del av det senaste stora internet fenomenet så behöver du inte känna dig utanför.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu