tanthat, svartsjuka och amning

null

livmodertröjan med Jonna som har bloggen amningshysteri

läste i Hannah Widells blogg om hur hon nu ska sluta amma.

Widell berättar en anekdot hur det var med det första barnet och hur en kärring på ett apotek skrek att det var äckligt att barnet som var två år ammades. som jag förstår av texten så blev Widell först generad och sedan arg men att det var inte förrän då som det egentligen gjordes slag i saken och det slutade ammas.

vidare berättar Widell om att det känslomässigt är jobbigt att nu sluta amma det nuvarande barnet men att:

Nu har min lilla tjej blivit ett år. Det är dags att sluta. Mina barn vill aldrig sluta av sig själva så det ligger på mig att säga nej. I går när jag kom hem hade min kille bestämt åt mig, oss. Så i natt sov jag i bh och linne och efter halva natten sov vi i olika sovrum.

jag blir oerhört illa till mods. har en barndomskompis som har ganska komplicerat förhållande till sina föräldrar. när min kompis var bäbis så blev pappan så svartsjuk på sin fru och bäbisen och ville inte att det skulle ammas. brösten såg pappan som sina. nu är väl inte just bara det som gör att min barndomsvän har ett komplicerat förhållande till sina föräldrar men jag tänker ibland på det när vi umgås.

min kompis har det rätt trassligt, det är som att problem söker sig till henom. saknar på något sätt en grundtrygghet, letar efter kärlek som en fjäril från blomma till blomma.

den där apotekskärringen har jag inte mycket för.

Leave a Reply

Skapa din egna professionella hemsida med inbyggd blogg på N.nu